LEZERSJURY

Wil je deel uitmaken van onze lezersjury?

Bij een Literatuurprijs is het gebruikelijk dat manuscripten zowel door een vakjury als door een lezersjury beoordeeld worden. Het Punt wil met haar Literatuurprijs hierop geen uitzondering vormen. Wij zijn dan ook op zoek naar een aantal geïnteresseerde, taalvaardige boekenverslinders.

Het is de bedoeling dat je op een ongedwongen manier je mening geeft over de ingezonden manuscripten en je licht laat schijnen over een aantal bijzonderheden zoals:

Verhaallijn | Taalgebruik | Woordkeuze | Wat spreekt je vooral aan in het verhaal? | Zou je het aanraden aan je vrienden? | Heb je nog veel fouten ontdekt in het manuscript? | …

Je krijgt van ons veel ruimte in je doen en laten. Laat je leiden door je eigen gevoel en ga geen enkele vorm van spontaniteit uit de weg, in je beoordeling van de ingezonden teksten. Doe het op onze manier: Vlaams en eigenwijs!

Misschien sta jij wel mee aan de wieg van een nieuwe, onbekende auteur die het lezerslandschap met haar/zijn pennenvrucht zal verbazen. En dat dankzij onze Literatuurprijs en jouw inbreng!

Wie weet zet het lezen van deze manuscripten ook jou aan tot het schrijven van je eerste of je volgende boek?!

De lezersjury wordt voorgezeten door Donna Leroy die haar sporen in de wereld van het boek al heeft verdiend. Samen met haar kunnen de andere leden van de lezersjury van onze Literatuurprijs bepalen, wie het meeste recht heeft om de prijs van de lezersjury weg te kapen.

Indien je bij de eersten bij wil zijn om een nieuw verhaal te lezen van een auteur uit ons taalgebied, dan is onze Literatuurprijs een uitgelezen kans.

Schrijf je vandaag nog in als lid van onze lezersjury.