Vakjury

 

Maak kennis met onze vakjury, stuk voor stuk doorwinterde auteurs met een pak ervaring.

 

Christina is een ervaren schrijfster die zich richt op kinderboeken, jeugdboeken en dichtbundels. Haar werken zijn al meerdere malen bekroond met prijzen, waaronder twee keer de Boekenleeuw en de Prijs van de Vlaamse Jeugd- en Kinderjury.
Christina Guirlande

Christina is een ervaren schrijfster die zich richt op kinderboeken, jeugdboeken en dichtbundels. Haar werken zijn al meerdere malen bekroond met prijzen, waaronder twee keer de Boekenleeuw en de Prijs van de Vlaamse Jeugd- en Kinderjury.

Lid Vakjury
Herman is afkomstig uit Meise, Vlaams-Brabant. Hij volgde Grieks-Latijn en werd later leraar Nederlands en godsdienst. Na 30 jaar met plezier in het onderwijs gestaan te hebben, is hij een ander pad ingeslaan en voltijd auteur geworden. Religie en wijsheid << Lees meer >>
Herman Van CampenhoutLid Vakjury

Herman is afkomstig uit Meise, Vlaams-Brabant. Hij volgde Grieks-Latijn en werd later leraar Nederlands en godsdienst. Na 30 jaar met plezier in het onderwijs gestaan te hebben, is hij een ander pad ingeslaan en voltijd auteur geworden. Religie en wijsheid zijn centrale thema’s die dikwijls in zijn boeken terugkomen en waar altijd wel iets uit te leren valt.

Sandrine Lambert is auteur en illustrator. In 2001 verscheen “Versjes op mijn buik”, haar eerste kinderboek, bij uitgeverij Clavis. Daarna kwamen er nog 32 kinderboeken die ze schreef en / of illustreerde. Voor volwassenen schreef ze twee romans en een << Lees meer >>
Sandrine Lambert
Sandrine Lambert is auteur en illustrator. In 2001 verscheen “Versjes op mijn buik”, haar eerste kinderboek, bij uitgeverij Clavis. Daarna kwamen er nog 32 kinderboeken die ze schreef en / of illustreerde. Voor volwassenen schreef ze twee romans en een dichtbundel. Naast schrijven en illustreren vertaalt ze ook, ze geeft workshops en speelt muziek.
Ann Broeckaert (alias Ann Bé) is tijdens de vorige eeuw geboren in Geraardsbergen. Na Grieks-Latijnse humaniora studeerde ze Nederlands en Geschiedenis. Van 1969 tot 1971 verbleef ze met haar man en twee kinderen in Congo, waar ze een nogal dramatische << Lees meer >>
Ann Broeckaert

Ann Broeckaert (alias Ann Bé) is tijdens de vorige eeuw geboren in Geraardsbergen. Na Grieks-Latijnse humaniora studeerde ze Nederlands en Geschiedenis. Van 1969 tot 1971 verbleef ze met haar man en twee kinderen in Congo, waar ze een nogal dramatische ervaring had. Dit werd de motivatie tot het schrijven van haar eerste roman: ‘Schaduwvrouw’. Ze begon eraan toen haar – intussen drie -kinderen hun eigen weg in het leven zijn gaan volgen.

Daarna volgde een kinderboek ‘Boomkippen’ met schitterende illustraties van haar dochter Catherine Van Landuyt en twee romans: ‘Op zoek naar mijn verloren tijd’ en ‘Een bus zonder ramen’.

Intussen is het schrijven een echte passie geworden waarbij de liefde voor woorden, zinnen en mooie verhalen duidelijk tot uiting komen.

De verhalen zijn levensecht. Maar wat er ook gebeurt, ze slaagt er telkens opnieuw in de realiteit op een positieve manier te benaderen.

Een nieuw kinderboek ‘De uil zonder bril’ en een roman ‘Onder de mantel’ staan in de steigers.